Почав ржавіти «вічний» метал з якого виготовили триптих до пам’ятника Героям Небесної Сотні (ФОТО)

Триптих до пам’ятника Героям Небесної Сотні, який виготовили з кортенової сталі – так званого «вічного» металу, почав ржавіти. З моменту відкриття минуло лише 17 днів.

«Не потрібно лякатися того, що на триптиху де-не-де проступає іржа. Це особливість металу, з якого він зроблений. З часом листи мають повністю стати іржавими і отримати бронзове забарвлення. Така концепція авторів проекту», – повідомили у прес-службі ОДА з посиланням на директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації Романа Щебетова.

До слова, виготовлення пам’ятника разом із підготовчими роботами та встановленням обійшлися в 1 млн 200 тис. грн. Пам’ятник відкрили 23 серпня. Елементи триптиху виконані із 3 металевих листів розміром 2х8 м. Скульптура Героя, що стоїть на бетонному постаменті попереду триптиха, виготовлена із листів напівпрозорого акрилу.

Автори проекту пам’ятника Героям Небесної Сотні «Герої не вмирають» – Герез-Гладка Юлія та Герез Петро. Проект пройшов конкурс та отримав позитивне схвалення від громадськості.

Нагадаємо, понад 380 тисяч гривень витратили на пам’ятний знак Героям Небесної Сотні. У центрі Житомира 23 серпня  пам’ятник відкрили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *