Понад 2 мільйони гривень вторгували лісівники області за ялинки

Лісгоспи області в ході передноворічної ялинкової кампанії реалізували понад 50 тис. ялинок на суму понад 2 млн гривень. Про це повідомила прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Понад 50 тисяч ялинок реалізували  лісгоспи обласного управління лісового та мисливського господарства в ході передноворічної ялинкової кампанії. Це на 8 тисяч більше, ніж в минулому році. Такий ріст  попиту лісівники пояснюють досить демократичними цінами, адже в пунктах продажу, організованих безпосередньо лісгоспами, зелену красуню можна було придбати вдвічі, а то й втричі дешевше, ніж у підприємців.  Рекордсменом з продажу став Білокоровицький  лісгосп – тут продали 10 тис. ялин. Від реалізації хвойних дерев в передноворічний період в казну лісгоспів надійшли понад 2 млн грн. З цієї суми у вигляді податку 20% отримав  державний бюджет”, – йдеться у повідомленні.

До слова, лісова охорона виявила 35 осіб, які незаконно зрубали 37 ялинок. Всі вони вже сплатили адмінштрафи та відшкодували заподіяну лісу шкоду на загальну суму майже 18 тис. грн.

Нагадаємо, лісівники розповіли, у скільки «обійдеться» незаконно зрубана новорічна ялинка. Понад 180 новорічних ялинок лісівник дозволив зрубати за хабар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *