У міській раді знову обіцяють до кінця року завершити реконструкцію стадіону «Спартак»

До кінця року у Житомирі планують завершити роботи з реконструкції стадіону «Спартак». Про це заявив міський голова Сергій Сухомлин під час брифінгу 13 березня, – повідомила прес-служба міської ради.

«Реконструкція стадіону «Спартак» вже розпочалася. Місто виділило на це 10 мільйонів гривень. Також завдяки підтримці Федерації футболу України і її президента Андрія Павелка у 2017 році Житомир отримав кошти з державного бюджету в сумі 13,5 млн грн. У нас ці кошти вже на рахунках. І цього року ми плануємо завершити роботи з реконструкції стадіону «Спартак», – сказав Сухомлин.

Вперше у міські раді заговорили про ремонт стадіону у лютому минулого року. Тоді передбачалося, що «Спартак» відремонтують протягом 2017-2018 років за 25 млн грн. У квітні минулого року під час презентації реконструкції стадіону Сухомлин повідомив, що з міського бюджету на перший етап реконструкції було виділено 10 мільйонів гривень. У перчу чергу повинні були реконструювати футбольні поля, бігові доріжки, освітлення. Тобто все, що пов’язано з тренувальним процесом. У травні оголосили тендер на визначення підрядника. Участь в аукціоні брали 6 компаній. Серед них скандально відома «Поліська логістична компанія», близька до екс-начальника управління капітального будівництва Дмитра Болейка та фірма родини Розенблат «Фаворит-Опт». Претендувало на підряд також ТОВ «Уют-строй», яка доклала тротуарну плитку по Театральній замість львівської «Ві.Ай.Пі Будівельна компанія». Найдешевшою виявилася пропозиція ПРБФ «Комунальник».

У січні цього року  депутати підтримали рішення щодо спрямування коштів у сумі 23 млн 677 тис. 718 грн на виконання робіт першої черги реконструкції стадіону. Зокрема, 10 млн грн з цієї суми виділили з міського бюджету, а 13 млн 667 тис. грн. – з державного. Загальна вартість проекту зросла і тепер становить – 30 млн 972 тис. 432 грн.

Нагадаємо, Житомирська обласна рада передала громаді міста Житомир стадіон «Спартак» разом із приміщеннями та дитячо-юнацькою спортивною школою. Таке рішення прийняли депутати облради на сесії 19 травня 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *