З’ясувалося, що двоє депутатів отримали чотири земельні ділянки на березі Случі

1111111

У Новограді-Волинському дружина і сестра двох депутатів міської ради безкоштовно отримали дві ділянки під садівництво та дві – під будівництво практично на березі річки Случ.

Ділянка на вул. Богуна, 29-А, орієнтовною площею 0,08 га. дісталася дружині депутата міської ради Романа Седлецького – Ірині, а сусідня ділянка на вул. Богуна, 31-Б, орієнтовною площею 0,05 га. – сестрі депутата міської ради Олега Ващенка – Юлії Ващенко. Відповідне рішення про передачу земельних ділянок під садівництво у власність цим громадянам депутати прийняли у ході сесії міської ради 9 червня.

777655676543

Однак, це не перша історія отримання «сімейної землі». Раніше Седлецька  та Ващенко вже отримували земельні ділянки біля берегів Случі. Щоправда, під будівництво (детальніше читайте тут). Ірина Седлецька – на вул. Богуна, 29-А, площею 0,0774 га, а Юлія Ващенко – на вул. Богуна, 31-Б, площею 0,0775 га. Загалом депутатам вдалося заволодіти майже 29 сотками «найелітнішої» землі у місті.

13532846_10206339036010595_6539357438362436556_n

Як вже повідомляв «Вголос.zt», за цими адресами розпочали будівництво. Щоб організувати «вихід» до річки, довелося переносити дорогу… За інформацією читачів, при цьому використовували військову та місцеву комунальну техніку. Ми зараз намагаємося перевірити цю інформацію.

Хто давав на дозвіл на перенесення дороги – у міській раді пояснити не змогли.

Нагадаємо, так як Роман Седлецький та Олег Ващенко є депутатами міської ради і беруть участь у голосуванні за рішення про передачу у власність земельних ділянок, можна відверто говорити про порушення антикорупційного законодавства та конфлікт інтересів. Крім того, Роман Седлецький є «незмінним» членом постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин. Протягом кількох років. Саме ця комісія розглядає земельні питання і приймає рішення.

13453196_1028654487170303_2123860606_o

Довідково: потенційний конфлікт інтересів – наявність у особи приватного інтересу у сфері, в якій вона виконує свої службові чи представницькі повноваження, що може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень. У разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів у особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, прирівняної до неї особи, яка входить до складу колегіального органу (комітету, комісії, колегії тощо), вона не має права брати участь у прийнятті рішення цим органом.

Нагадаємо, поки бійці АТО стоять у черзі, у Новограді-Волинському дружина і сестра двох депутатів міської ради безкоштовно отримали у власність земельні ділянки у самому центрі міста, з виходом до річки Случ. У Житомирі мерія визнала, що директор ЖЕКу Рихальський порушив антикорупційне законодавство. Фірма дружини заступника Сухомлина отримала майже два мільйони бюджетних гривень. Мерія та прокуратура покривають конфлікт інтересів заступника міського голови.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *