Перевищення нітратів виявляють у 20 % ранніх овочів, які надходять на ринки області

На агропродовольчих ринках області фахівці лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи виявляють перевищення нітратів приблизно в 20 % від загального об’єму продукції, що надходить. Про це повідомила прес-служба головного управління Держпродспоживсужби в Житомирській області.

«З березня місяця на агропродовольчих ринках почали з’являтися ранні овочі такі як: редиска, капуста, огірок, кабачок. Лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках виявляють перевищення нітратів приблизно в 20 % від загального об’єму продукції, що надходить. В основному зараз перше місце по кількості випадків перевищення нітратів займає редиска, далі іде огірок і капуста, всі інші ранні овочі мають поодинокі випадки виявлення перевищень максимально допустимих рівнів нітратів. Вся продукція, в якій встановлюються випадки перевищень нітратів не допускається до реалізації», – йдеться у повідомленні.

Кожен продавець на ринку  зобов’язаний мати експертний висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, в якому можна знайти всю необхідну інформацію: прізвище, ім’я, по батькові продавця, назву продукції рослинного походження, результати досліджень на вміст нітратів.

Нагадаємо, 4,5 тонни кавунів та динь, які завезли в область, – непридатні через нітрати. Нітрати у питній воді та недовкладання продуктів: в області перевірили табори та санаторії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *