В області виявили цезій у грибах та м’ясі

Упродовж І півріччя 2016 року фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України здійснено 1213 лабораторно-інструментальних вимірів вмісту 137Cs (цезій) в продуктах харчування. Перевищення допустимих рівнів виявлено у 29 пробах, що становить 2,4%. Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«Найбільш забрудненими 137Сs були гриби (22,7 %) та м’ясо (15,6 %). Невідповідність вимогам за цим показником виявлено у семи пробах грибів в Малинському, двох пробах – в Коростенському та одній пробі – в Олевському районах. Перевищення допустимих рівнів 137Cs у м’ясі виявлено в 10 пробах в Малинському та в двох пробах у Коростенському районах» – йдеться у повідомленні.

Незначні перевищення визначалися в лікарській сировині (5,3 %), молоці (2,9 %) та ягодах (2,6 %).

цезій

Нагадаємо, у шести районах області обласний лабораторний центр виявив відхилення у якості питної води. А це – Ружинский, Лугинський, Попільнянський, Баранівський, Ємільчинський та Бердичівський райони. Усього з початку року проведено майже 14 тис. досліджень питної води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *