Чи знайомий вам божественний смак і зачаровує аромат справжньої кави? Якщо ні, то вам терміново потрібно купити турку для кави в «Мир Посуды». Як вибрати правильну, представляють всі, але дізнатися, як це зробити, повинен кожен, будь то звичайний шанувальник еспресо, капучіно або справжній гурман.
Форма та дно посудини
Вирушаючи на пошуки джезви, потрібно пам’ятати: форма понад усе. Вона повинна бути схожа на глечик. Вузьке горлечко є обов’язковою умовою. Піднімається пінка скупчується в ньому і виконує функцію пробки. Саме тому кава насичується яскравим, неповторним ароматом.
Чим воно ширше горловини, тим краще: в 2-3 рази цілком достатньо. Вода поступово і рівномірно прогрівається, вбираючи в себе смак мелених зерен. Важливо, щоб стінки посуду не були крутими. З пологих гуща опускається і досягає дна швидше. Так що перевагу слід віддавати класиці: дно – широке, шийка – вузька, розтруб – з розширенням. Отже, як вибрати турку для варіння кави, виходячи з її форми, стало зрозумілим.
Матеріал
Далі слід подивитися на матеріал, з якого її виготовляють. Він має важливе значення. Джезва може бути:
- керамічною (глиняною);
- мідною;
- сталевою;
- алюмінієвою;
- скляною (з кришталю).
Найдорожчим варіантом можна вважати срібний посудину для приготування кави.
Однак практичність його в щоденному застосуванні невелика. Естетичність і краса – не береться до уваги.
Ручка, кріплення, об’єм турки
Багато хто задається питанням, як вибрати турку, щоб ручка у неї не нагрівалася.
Відповідь: перевагу слід віддавати найбезпечнішій – дерев’яній. Бакелітова теж непогана, але вона частіше йде зі сталевим і скляним посудом.
З кріплень надійними вважаються болти. Пайка може відвалитися в будь-який момент і викликати масу неприємностей, особливо якщо посуд великого обсягу: від півлітра і більше. Таку турку купують для великої родини або в офіс. Одній людині досить 100-150 мл.
Що ж обрати
Якщо потрібна довговічна і безпечна турка для кави, яку вибрати – допоможуть подальші поради. Класичний варіант – посуд з міді. Всередині його покривають латунню, щоб уникнути окислення, яке небезпечно і впливає на смак напою. Саме такий посуд має правильну форму, товщину і часто прикрашений оригінальним карбуванням.
Отже, турка – кращий посуд, в якому можна приготувати ароматну каву з мелених зерен. Нехай вона буде мідної, правильної конусоподібної форми, з товстим дном і зручною ручкою з дерева. І тоді напій буде воістину чарівним.