Житомир: знайшли сальмонелу у курячому м’ясі, яким годують ув’язнених

Житомирська місцева прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактами порушень санітарних правил і норм, виявлених у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

«Під час прокурорської перевірки щодо забезпечення конституційних прав в’язнів на належне харчування, проведеної спільно із співробітниками Житомирського міськрайонного відділу державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», виявлено грубі порушення санітарних норм зберігання продуктів харчування. Зокрема, за результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень  щодо відповідності м’яса птиці вимогам ГОСТу, у зразках курячого м’яса, відібраних у Житомирських виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8 виявлено патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура внесла вказівку про заборону використання такого м’яса (усього у морозильних камерах двох установ зберігається понад 12 тонн замороженої курятини). Наразі у кримінальних провадженнях за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 325 КК України, триває досудове розслідування, яке проводить місцевий відділ поліції Головного управління Нацполіції в області. Місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Нагадаємо, що прокуратура області вимагає покарати посадовців за порушення прав ув’язнених у СІЗО. Спалах гострої кишкової інфекції: захворіли 6 працівників, які харчувалися у їдальні комбінату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *