1000 поліцейських охоронятимуть виборчі дільниці та забезпечуватимуть «спокійний» процес виборів в області

У 9 районах області 29 жовтня відбудуться перші вибори у 13 новостворених територіальних громадах. Для їх проведення створено 273 виборчі дільниці. З метою забезпечення належної безпеки та правопорядку поліція області з 26 жовтня переходить на посилений варіант несення служби. Про це «Вголос.zt» повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області.

«Загалом до виконання названих функцій ми залучаємо до тисячі поліцейських Житомирщини, аби забезпечити спокійний процес виборів та запобігти можливим провокаціям чи правопорушенням», – прокоментував заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.

Так, приміщення територіальних та дільничних виборчих комісій з моменту завезення бюлетенів та іншої документації перебуватимуть під цілодобовою охороною правоохоронців. Також поліцейські працюватимуть в режимі посиленого патрулювання територій міст, сіл та селищ, де відбуватимуться вибори, та у складі слідчо-оперативних груп і груп швидкого реагування. У день волевиявлення правоохоронці працюватимуть поблизу місць розташування дільниць, аби вчасно реагувати на заяви про події та недопускати протиправних дій.

«Водночас поліцейські звертаються до жителів області із закликом проявити громадянську свідомість та зробити свій вибір, керуючись принципами законності, порядності і чесності. Не піддавайтесь на провокації ділків, які намагатимуться втягнути вас у брудні технології чи маніпуляції. Пам’ятайте, що кожному з нас жити у громадах, представників яких ми обиратимемо», – додали у поліції.

Нагадаємо, у  Житомирі вже більше року діє нова поліція. На службу до її лав прийшло багато молодих людей, які стали головним обличчям реформ у країні. Про труднощі та успіхи в роботі, професійні тонкощі, напарників, зарплату, форму, автомобілі – у нашій розмові з патрульними.  У Житомирі поліцейські склали присягу. З них  13 жінок та 29 чоловіків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *