Сутичка посеред лісу: лісова охорона та поліція намагалися завадити 30 чоловікам вивести крадений ліс

 

У Броницькому лісництві, що у Новоград-Волинському районі, лісова охорона виявила  організовану групу лісокрадів у кількості 15 осіб, які  тракторами з причепами  перевозили незаконно заготовлену лісопродукцію (117 колод довжиною від 4-х до 6-ти метрів). Про це повідомила прес-служба обласного управляння лісового та мисливського господарства.

За попередньою інформацією особи є мешканцями села Борове Рокитнівського району Рівненської області.

«З таким нахабством ми ще не зустрічалися», –  розповів головний лісничий лісгоспу Леонтій Валєнкевич.

Головний лісничий повідомив про лісопорушення Новоград-Волинський відділ Національної поліції України в Житомирській області.

Лісокради вели себе зухвало, погрожували державній лісовій охороні та представникам Національної поліції фізичною розправою. Більше того,  телефоном лісопорушники покликали собі на допомогу своїх односельчан, які, судячи з їх поведінки, мають досвід у вчиненні подібних злочинів. Це були переважно чоловіки у віці від 20 до 40 років в кількості більше 30 осіб.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отож державна лісова охорона та представники поліції не змогли завадити та протистояти такій кількості людей, в результаті чого автотракторна техніка виїхала з місця події.

Деревина вилучена та доправлена на нижній склад державного підприємства  «Городницьке ЛГ».

А 29 лютого  в іншому лісництві цього ж лісгоспу рейдовою бригадою виявлено незаконну рубку 13 дерев породи дуб загальною масою 30 куб.м, Шкода, нанесена лісовому господарству,  становить більше 100 тис.грн..

Матеріали за цими фактами передані до правоохоронних органів.

Тепер на межі лісових масивів державного підприємства «Городницьке лісове господарство» та Рівненської області лісівники почали копати глибокий рів. До таких непопулярних методів лісівники змушені вдатися, аби уберегти свої ліси від зухвалих лісокрадів, які занадилися із сусідньої області.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *