У Новограді міська рада незаконно дала дозвіл на продаж мереж «теплокомуненерго»

У Новограді-Волинському міська рада неправомірно надала дозвіл на відчуження частини тепломережі та частини мережі гарячого водопостачання комунального підприємства «Новоград-Волинськтеплокомуненерго». Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

“Йдеться про те, що у грудні 2016 року Новоград-Волинською міською радою неправомірно надано дозвіл на відчуження зазначеного комунального майна. На підставі такого дозволу КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» уклало договір купівлі-продажу цього майна з приватним підприємством, яке, у свою чергу, перепродало його іншому суб’єкту господарювання.

Однак, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою встановлено, що відчуження тепломережі та мережі гарячого водопостачання відбулося з порушенням вимог Законів України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та «Про приватизацію державного майна».

Відповідно до вимог законодавства, відчуження комунального майна може відбуватися за умов дотримання спеціальної процедури, яка передбачає, зокрема, прийняття компетентним органом рішення про включення майна до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні або за конкурсом. У той же час, відчуження мереж з постачання тепла прямо заборонено законом», – йдеться у повідомленні.

Місцева прокуратура заявила позов про скасування незаконного рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору купівлі-продажу та повернення комунального майна.

«У задоволенні позову господарський суд Житомирської області  безпідставно відмовив. Принципово та послідовно реагуючи на порушення вимог законодавства при відчуженні майна, а також при ухваленні необґрунтованого судового рішення, прокуратура області внесла апеляційну скаргу, яку задоволено у повному обсязі», – додали у прокуратурі.

Нагадаємо, «літнє» кафе, яке стало осередком масштабної пожежі у кінотеатрі, було побудоване незаконно. На Житомирщині військова прокуратура виявила факт незаконної затримки півмільйона гривень зарплатні на підприємстві «Укроборонпрому». У Народичах незаконно віддали приватній фірмі «чорнобильскі» землі під сільське господарство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *