На ринках області подешевшали яйця та сало, а молочні продукти поступово дорожчають

Поліський зональний науково-дослідний центр продуктивності АПК разом із головним управлінням ветеринарної медицини у Житомирській області узагальнили результати моніторингу мінімальних цін за лютий 2016 року на 28 ринках області. Про це повідомила прес-служба облдержадмістрації.

«Сукупна вартість 46 обстежуваних продуктів відповідно до норм споживання для працездатного населення, затверджених постановою КМУ ще у 2000 році, в Житомирської області становила 916,31 грн, що відповідає 16 позиції у рейтингу областей України», – йдеться у повідомленні.

За досліджуваний період різко знизилася ціна десятка яєць курячих. Вартість в області відповідає 2 місцю у рейтингу по регіонах України. У зазначений період спостерігалась тенденція до незначного зниження цін на м’ясопродукти. На 2,25 грн або на 4,5% зменшилася вартість 1 кг сала.

Стабільними за січень-лютий залишаються ціни на хлібобулочні вироби, однак вони дещо вищі за середні по Україні.

Сукупна вартість овочів, які входить до складу борщового набору (обраховується за сумарною ціною 1 кг картоплі, капусти білокачанної, моркви, буряка столового та цибулі), зросла на 1,37 грн або на 3,0% і становить 46,88 грн. У порівнянні з іншими областями України це відповідає 18 позиції.

12345

Крім того, на ринках області спостерігається сезонне підвищення цін на яблука та овочі. Спостерігається поступове підвищення цін на молочні продукти: молоко жирністю 2,5% на 3,4%, масло вершкове жирністю 72,5% – на 2,0%, сир «Російський» жирністю 50% – на 3,1%, сир м’який жирністю 9% – на 0,3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *