Понад 18 млн грн Житомирщина отримає на будинки сімейного типу

Понад 18 млн грн з державного бюджету виділили Житомирщині на будівництво, ремонт та придбання житла для дитячих будинків сімейного типу та інших форм виховання, наближених до сімейних. Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«У цьому році на нашу область заплановано виділення субвенції у розмірі 18 млн 255,5 тис. грн. Ці кошти в основному мають бути направлені на придбання житла під дитячі будинки сімейного типу. Також сподіваємося, що цього року зможемо побудувати хоча б один малий груповий будинок і впровадити таким чином нову форму виховання дітей», – розповіла т.в.о. начальника служби у справах дітей ОДА Наталія Пилипчук під час засідання координаційної ради з питань охорони дитинства.

За її словами, за результатами першого кварталу 2018 року, на Житомирщині відмічається зменшення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку – на сьогодні це – 2 тис. 990 дітей. Більше 91% з них влаштовані у сімейні форми виховання. Найбільш розповсюджена форма – опіка і піклування – 2 тис. 200 дітей.

До слова, дитячий будинок сімейного типу — окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, в області з початку року понад 20 дітей отримали нові родини. У дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї в області влаштували 15 дітей-сиріт, ще 6 дітей усиновили громадяни України. Ще 19 дітей-сиріт з Житомирщини цьогоріч можуть отримати власне житло. На обліку  служби у справах дітей облдержадміністрації перебувають 3 тис. 43 дитини-сироти та дитини, позбавлених батьківського піклування. З них забезпечені власним житлом 386 дитини, що становить майже 13% від загальної кількості. У Житомирі відкрили будинок сімейного типу. Тут житиме багатодітна родина патрульного поліцейського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *