Ув’язнення Надії Савченко – це стид і позор усьому світу! – житомирська пенсіонерка (ВІДЕО)

Ситуація щодо незаконного ув’язнення в Росії української льотчиці, народної депутатки та делегата Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко дедалі більше хвилює простих українців. Своєю думкою з кореспондентами «Вголос.zt» поділилася житомирська пенсіонерка, продавець квітів, колишня вихователька Леокадія Багінська.

«Куди ми йдемо? Куди котиться наша країна, що б це всі країни СНД, крім Росії, не могли витягти з того пекла одну, таку дорогу для України, людину? Це стид і позор всьому світу! Що б це вона дала обітницю, що не буде їсти стільки днів, буде голодувати, сказала, що її винесуть або вивезуть звідки живою чи мертвою. То ми, чужі люди, плачемо… А вони… [Президент України Петро] Порошенко має кондитерські фабрики по всьому світу і в Росії, і він не може витягнути ту дівчину з того світу такого тяжкого? Враження, що у нього самого немає дітей, раз він не співчуває тим матері і сестрі, які під стінами [Донецького суду Ростовської області] сидять голодними. Їм уже російські люди приносять чай-їжу, аби вони тільки чергували,» – сказала Леокадія Багінська.

Детальніше дивіться у відео.

Нагадаємо, у червні 2014 року Надія Савченко потрапила в полон до бойовиків «ЛНР» і була незаконно вивезена на територію Російської Федерації, де їй висунуто звинувачення у пособництві в убивстві 17 червня 2014 року російських журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюката Антона Волошина, а також у перетині українсько-російського кордону. Наразі Савченко продовжує сухе голодування, яке оголосила 3 березня після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня. За передньою інформацією, вирок у справі української льотчиці суд почне оголошувати 21 березня. До того часу Надія має намір продовжувати голодувати.

Нині на підтримку Савченко відбуваються численні акції не лише в Україні, а й за кордоном і навіть у Москві. У Житомирі подібні акції відбуваються протягом останніх трьох днів. Зокрема 9 березня на майдан Корольова вийшли сотні житомирян, вимагаючи у російської влади звільнити Надію.


Текст: Олександр Трохимчук
Відео: Сергій Омельчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *