П’ять важливих порад, як правильно обрати холодильник

Без цього прибору дома не обійтись. З його допомогою ми зберігаємо продукти, залишаємо їх свіжими та корисними. Але що потрібно знати, щоб обрати якісний холодильник?

Тип та компонування

Виробники пропонують різноманітні типи холодильників. Наприклад, ви можете обрати холодильник Lgз однією чи двома камерами, компактний чи достатньо об’ємний для великої кухні. Який саме варіант буде кращим для вас, залежить від габаритів приміщення, де стоятиме техніка. Так, однокамерний холодильник як правило має висоту до 150 см, а його ширина – близько 60 см.

Двокамерні холодильники більш популярні, адже вони мають незалежні одна від одної холодильну та морозильну камери. Температуру можна регулювати окремо, що допомагає досить легко зберігати велику кількість продуктів. І що найголовніше – правильно.

Розрізняють наступні типи двокамерних холодильників:

  • з верхньою морозилкою;

  • з нижньою морозильною камерою;

  • французька модель – нижня широка морозильна камера і холодильна камера зверху з дверима на дві стулки;

  • американська модель – холодильна та морозильна камери розміщені по бокам.

Холодильники з декількома камерами мають різну компоновку. Часто в них є зона свіжості.

Тип управління

Сучасні моделі працюють на електромеханічному або електронному управлінні. Останнє більш цікаве, адже дозволяє точно регулювати температуру та слідкувати за основними параметрами на цифровому екрані. Деякі моделі можуть підключатися до інших гаджетів за допомогою Wi-Fi, а також входити в систему «розумний дім».

Об’єм холодильника

Параметр розраховується індивідуально, в залежності від кількості членів сім’ї. Потрібно слідувати такій формулі:

120 літрів на 1 людину + по 60 літрів на кожного іншого члена сім’ї.

Тому, для сім’ї з чотирьох чоловік об’єм холодильника повинен бути приблизно 300 літрів. Але багато чого залежить від ваших звичок і того, скільки продуктів ви плануєте зберігати. Хтось любить забивати морозилку м’ясом та іншими заготовками, а комусь достатньо зберігати мінімальну кількість їжі.

Тип розморожування

Насправді, це дуже важливий параметр. Адже не завжди комфортно відключати холодильник та чекати, поки він сам розморозиться. Потім потрібно зібрати воду від льоду, помити агрегат та заново ввімкнути. Це забирає багато часу.

Набагато простішими в користуванні є холодильники з крапельною системою розморожування чи технологією No Frost.

При крапельній системі через появу льоду на стінках потрібно розморожувати холодильник раз в півроку. Завдяки технології No Frost про розморожування взагалі можна забути, досить просто слідкувати за чистотою в холодильнику.

Кліматичний клас

Більшість покупців не звертають уваги на цей параметр. І в результаті часто жаліються, що техніка працює не так, як потрібно. Є такі класи:

  • N – підходить для будинків та квартир, може працювати при температурах від +16 до +32 градусів.

  • SN – може використовуватися в холодному приміщенні – витримує температури від +10 до +32 градусів.

  • ST та T – холодильники цих класів підходять для жаркого клімату, адже продовжують працювати навіть в спекотних умовах. Наприклад, модель класу Т витримує температуру до +43 градусів.

Враховуйте також наявність додаткових опцій в холодильнику, що допоможе вам обрати гарну та надійну техніку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *