Область має найвищий показник виробництва валової сільгосппродукції за останні 3 роки

Житомирщина у 2016 році посіла третє місце в Україні за обсягом валової продукції, який, за попередніми розрахунками, зріс на 15,7 %. Про це повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Руслан Кирилюк під час наради з підбиття підсумків роботи агропромислового комплексу за 2016 рік.

За словами Руслана Кирилюка, у минулому році зібрали 2 мільйони 77 тисяч тонн зерна, що на 42 % більше, ніж у 2015 році, при середній врожайності 53,5 центнерів з гектара.

«Це – найкращі показники в галузі за останні три роки. За період незалежності України третій раз маємо такі результати. Нині в усіх категоріях господарств посіяно озимих на зерно майже 156 тисяч гектарів, що на 17,4 тисячі більше до минулого року. Відмічаються позитивні показники і в галузі тваринництва. Поголів’я рогатої худоби збільшилося на 10,2 %, а птиці – на 4,5 %. Слід відмітити, що поголів’я корів зменшилося на 2,2 %, а свинопоголів’я – на 12,4 %», – сказав Руслан Кирилюк.

Житомирщина посіла сьоме місце по чисельності великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств, корів – шосте місце, по виробництву молока – четверте місце серед областей України.

На 2017 рік у тваринництві пріоритетним є розвиток молочного та м’ясного скотарства як в організованій сфері виробництва, так і в господарствах населення, які виробляють до 80 % молока і м’яса.

Нагадаємо, англо-нубійських кіз плануюють розводити на племінній фермі в Брусилівському районі. Підприємства області отримають кошти за вирощування льону та гречки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *