5200 гривень становитиме заробітна плата у будівництві, що виконується за кошти міського бюджету

Розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при складанні проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів за кошти міського бюджету, комунальних підприємств, установ, організацій віднині становить 5200 грн. Таке рішення прийняв Житомирський міськвиконком 22 березня.

«Відповідно до Державних будівельних норм при розробці кошторисів, в тому числі капітального ремонту, реконструкції, реставрації, використовується середня заробітна плата в будівництві, яка раніше встановлювалась Кабінетом Міністрів. Зараз внаслідок змін законодавства таке право надали органам місцевого самоврядування. Це стосується саме тих робіт, які виконуються за рахунок місцевого бюджету. Враховуючи результати засідання комітету з питань будівництва, містобудування Верховної Ради було підготовлено даний проект рішення і встановлено розмір кошторисної заробітної плати», – повідомив директор юридичного департаменту Євген Черниш.

Раніше кошторисна заробітна плата у будівництві становила 3400 грн.

«Це для того, щоб підрядчики показували більш-менш об’єктивну заробітну плату. Встановивши таку заробітну плату, ми збільшимо надходження до міського бюджету», – сказав міський голова Сергій Сухомл

Нагадаємо, середня зарплата у Житомирі за минулий рік перевищила 4,3 тисячі.Оренду за квартиру та комуналку міському голові Новограда відшкодовують із бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *