Вірменський художник відкрив виставку «Житомир європейський»

У Житомирській міській раді 5 липня відкрилась виставка картин вірменського художника Артура Хачатряна «Житомир європейський». Майже всі представлені полотна, створені протягом 2016 – 2017 років. Картини написані в фірмовому стилі олією.

Артур Хачатрян познайомився з Житомиром майже рік тому назад, коли брав участь в Всеукраїнському пленері “Житомирська палітра – 2016”. Місто надихнуло художника і він переїхав сюди жити. Протягом року створив цілу колекцію картин із «житомирським духом», провів ряд персональних та збірних виставок.

«Мені це місто дуже сподобалося, адже воно надзвичайно затишне та комфортне. Щоб у Житомирі жити, потрібно його любити, і я його полюбив, бо тут люди дуже добрі, чуйні. Пленер закінчився, але я вирішив залишитися тут і вступити до місцевого інституту культури та мистецтв», – розповів Хачатрян.

До слова, виставка триватиме протягом місяця на другому поверсі міської ради.

Нагадаємо, що нещодавно у Житомирському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку картин художника Володимира Вербицького. Виставка присвячена 65-річчю з дня народження художника. Відкриття відбулося 15 червня. Митець працював у галузі політичного плакату, беручи участь в республіканських конкурсах, дипломантом яких ставав у 1985, 1987 та 1989 роках.

Автор: Юлія РАДЬКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *