У Коростені затримали заступника головного лікаря райлікарні, який брав хабар

У Коростені 3 квітня затримали заступника головного лікаря районної поліклініки під час одержання 3 тис. грн неправомірної вигоди. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

“Попався «на гарячому» заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності комунальної установи «Коростенська центральна районна поліклініка». Зокрема, під час проведення негласних слідчих дій, посадовця затримали на початку робочого дня у приміщенні комунальної установи саме у той момент, коли він одержав неправомірну вигоду  у сумі 3 тис. грн. Такі «розцінки» заступник головлікаря центральної районної поліклініки Коростеня встановив лише за те, щоб видати пацієнту направлення для проходження медико-соціальної експеризи”, – йдеться у повідомленні.

Наразі медичного чиновника затримали у порядку ст.208 КПК України. Також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.    

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводить СУ ГУ Нацполіції в області.

До слова, санкція зазначеної статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у У Житомирі двох податківців засудили до пяти років увязнення за хабар. А  за хабар у 3 тисячі гривень, екзаменатору з Житомира “світить” до 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *