На Житомирщині планують створити ще 19 ОТГ, – облрада

Новий перспективний план формування територій громад області затвердять вже на найближчій сесії обласної ради. Згідно із ним, на Житомирщині з’явиться ще 19 об’єднаних територіальних громад. Про це повідомила прес-служба облради.

«Згідно із новою редакцією перспективного плану, кардинальні зміни внесено до територій 11 районів з 23-х, і передбачено, що на Житомирщині буде функціонувати 64 об’єднані територіальні громади», – йдеться у повідомленні.

В облраді повідомляють, що станом на 17 липня 2018 року в області існує 45 ОТГ. Долю населених пунктів, які поки не увійшли до жодної з територіальних громад, мають вирішити на сесії 26 липня.

Обговорення перспективного плану триватиме до 23 липня. Саме до цієї дати у ОДА та облраді просять селян подати своє бачення об’єднання. Разом із тим, ані в обласній раді, ані в облдержадміністрації не називають дати, до якої планують об’єднати всі територіальні громади.

Нагадаємо, що приміські села не хочуть об’єднуватися з Житомиром через дороги та каналізацію. У селах та ОТГ області «знайшли» гроші на проїзд пільговиків у транспорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *