Житомиряни тепер не платитимуть за встановлення газових лічильників, – суд

Індивідуальні газові лічильники житомирянам мають встановлювати коштом газорозподільних організацій. Про це повідомили у юридичному департаменті Житомирської міської ради.

«Верховний Суд визнав обов’язок газорозподільної організації встановити саме індивідуальні прилади обліку газу в багатоквартирному будинку за рахунок газорозподільної організації, а не за рахунок побутових споживачів газу. Відповідний правовий висновок викладений у постанові Верховного Суду від 07.11.18 у справі №214/2435/17, з яким можна ознайомитися за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/77910919», – йдеться у повідомленні.

Тобто, у випадку відмови газорозподільної організації (у місті Житомирі це – ПАТ «Житомиргаз») встановити індивідуальний квартирний прилад обліку газу за рахунок газорозподільної організації, доцільним є застосування вказаної правової позиції під час захисту своїх прав у суді.

До слова, згідно з положеннями статті 6 Закону України № 3533-VI «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» газорозподільні підприємства зобов’язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках тільки для приготування їжі – до 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, понад 100 мільйонів жителі області заборгували за опалення та гарячу воду. Житомирянин просить міськраду дозволяти «відрізатися» від централізованого опалення усім охочим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *