Хомора та Случ – не стічні канави: у Новограді-Волинському відбулося народне віче «СТОППОНІНКА»

Жителі Новоград-Волинського і Баранівського районів 10 травня пройшли багатолюдною ходою центральною вулицею міста, від пам’ятника Т.Г. Шевченку (район автовокзалу) до площі Лесі Українки, де відбулося народне віче в знак протесту проти масового забруднення річок Хомора та Случ. Про це повідомили у відділі інформації та зв’язків з громадськістю міської ради

“Під час віче присутні громадяни оголосили резолюцію, якою вимагають:

1. Негайної зупинки ТОВ “Понінківська картонно-паперова фабрика” до часу будівництва хімічних та біологічних очисних споруд та введення їх в експлуатацію належним чином.
2. Невідкладного розгляду Верховною Радою України постанови «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей» внесеної народним депутатом.
3. Проведення перевірки роботи слідчих підрозділів Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області щодо бездіяльності в кримінальних провадженнях, що стосувалися притягнення до відповідальності осіб, винних у забрудненні річок Хомора та Случ.
4. Створення державної слідчо-оперативної групи Головного управління Національної поліції щодо забруднення річок Хомора та Случ, що привело до масової загибелі живих організмів, під наглядом Генеральної прокуратури.

До слова, дану резолюція буде направлено до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Президента України та Генерального прокурора України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *