На “ремонті” центральної вулиці Коростеня вкрали бюджетні кошти

У Коростені керівника комунального підприємства підозрюють у розтраті майже 200 тис грн бюджетних коштів, призначених для ремонту дороги. Про це повідомила пресслужба прокуратури області. 

“За версією слідства, керівник комунального виробничо-господарського підприємства, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, з корисливих мотивів, з метою розтрати ввірених йому коштів на користь іншого підприємства, незаконно уклав договір з приватним підприємством на ремонт дороги центральної вулиці Коростеня.

Відповідно до договору, укладеного у грудні 2018 року, київське підприємство зобов’язалося виконати поточний ремонт – залляти гарячою сумішшю вибоїни в асфальтобетонному покритті по вул. Сергія Кемського у  Коростені.

Однак, насправді ні замовник, ні виконавець не переймалися ремонтом вибоїн. Натомість, як тільки із місцевого бюджету на рахунок підприємства перерахували кошти – 198 тис. 910 грн у той же день були складені та підписані акти виконаних робіт”, – йдеться у повідомленні.

Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється  процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів керівником комунального виробничо-господарського підприємства міста Коростеня шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Наразі, 18.11.2019, за погодженням із місцевою прокуратурою, особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

До слова, двома місяцями раніше, у жовтні 2018 року, це  ж саме підприємство, відповідно до іншого укладеного договору, саме на цій вулиці виконало капітальний ремонт дороги вартістю понад 31 млн грн, за який сплачено з обласного бюджету.

Нагадаємо, у Житомирській міськраді знову скасували тендер на ремонт дороги на Вереси. За 1,5 роки жодна справа про розкрадання грошей з ремонту доріг не потрапила до суду

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *