Житомирщина: 6 хворих перевіряють на наявність коронавірусу

 

У Житомирській області з 29 лютого по 23 березня перевірилии 24 хворих на наявність коронавірусної інфекції. У 18-ти хворих діагноз не підтвердили, у 2-х – COVID-19. Біологічний матеріал від останніх чотирьох хворих – в роботі. Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації з посиланням на обласний лабораторний центр МОЗ України. 

“Всього за період моніторингу за станом захворюваності на COVID-19 (з 29.01.2020 р. по 23.03.2020 р.) надійшов матеріал з підозрою на захворювання від 24 хворих ( з 9  адмінтериторій) : Радомишльський – 1, Ємільчинський – 2, Хорошівський – 1, Андрушівський – 3, Бердичівский – 3, Новоград-Волинський – 1, Народицький – 2, Брусилівський – 2, Коростенський – 1. Житомир – 8. У 18-ти хворих діагноз знято, у 2-х хворих виявлено COVID-19. Біологічний матеріал від останніх 4-х хворих з м. Бердичів, Коростень та 2-х хворих м. Житомир – в роботі”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 9:00 23 березня в області зареєстровано 2 лабораторно підтверджених  випадки COVID-19: мешканка Радомишль, яка померла 13 березня та мешканець Житомира, який знаходиться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні КУ «Лікарня №1».

ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»    працює в умовах карантину та підвищеної готовності: створені мобільні групи, відбувається чергування фахівців в позаробочий час та у вихідні дні. Щоденно відбувається засідання оперативного штабу фахівців обласного лабораторного центру. Протиепідемічні заходи у  вогнищах інфекції тривають.

Нагадаємо, у Житомирі виявили хворого на коронавірусну інфекцію. Підозра на коронавірус у 10-місячної дитини та дорослого не підтвердилася. Протягом двох тижнів апарат для діагностування коронавірусу обіцяють доставити на Житомирщину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *