Житомирська “Свобода” хоче, щоб у паспорті зазначали національність

Депутати Житомирської обласної ради вже на найближчій сесії звернуться до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради щодо відновлення у паспорті графи «національність». Відповідний проект рішення розміщено на офіційному сайті органу місцевого самоврядування. Його ініціатором є керівник фракції ВО «Свобода» у облраді, екс-голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

«Позбавлення українців права мати свою національність є грубим порушенням принципу верховенства права (ст.8 Конституції України), вимог, закріплених у міжнародних актах, зокрема, Загальній Декларації прав людини, а також у Міжнародному пакті про громадянські політичні права, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, які є частиною національного законодавства України, та в чинних законах України», – йдеться у зверненні.

Депутат хоче, щоб органи центральної влади забезпечили «необхідні правові механізми встановлення національності особи», а також «внормували цю процедуру законодавчо». Щоправда, у який спосіб має визначатися національність — він не зазначив. Даний проект документу ще має пройти обговорення у депутатських комісіях, а лише тоді буде винесений на сесію.

Нагадаємо, що обласна рада попросила Держгеонадра скасувати дозволи на видобуток бурштину. Депутати погодилися на оренду боксерського рингу за гривню новоград-волинським боксерам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *