Директор Житомирводоканалу засекретив інформацію про те, за чиї гроші їздив у Ізраїль

Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін відмовився повідомити, у які відрядження їздив протягом року і чиїм коштом. У тому числі і про останню дводенну поїздку до Ізраїлю. У відповідь на інформаційний запит «Вголос.Zt» він повідомив, що його поїздки становлять “комерційну таємницю”.

Напередодні візиту директора комунального підприємства до Тель-Авіву «Вголос.Zt» з власних джерел стало відомо про те, що на участь у ізраїльській виставці Андрій Нікітін витратить понад 34 тис. грн коштів КП «Житомирводоканал». Щоб підтвердити або спростувати дану інформацію, ми звернулися до міського голови Житомира Сергія Сухомлина із інформаційним запитом. Адже саме він, за словами начальника управління комунального господарства Олександра Марцуна, підписує розпорядження про відрядження керівників комунальних підприємств.

Вже після надходження запиту на адресу міського голови 11 вересня на сайті Житомирської міської ради з’явилося розпорядження міського голови про відрядження Андрія Нікітіна до Тель-Авіву з 12 по 14 вересня «з метою відвідування виставки та конференції «WATEC-Israel-2017». Чиїм коштом директор «Житомирводоканалу» відвідував захід — у розпорядженні не вказано.

Вже після повернення Нікітіна з відрядження на адресу редакції надійшла відповідь. Щоправда, не від міського голови, а від директора КП «Житомирводоканал». У ньому керівник комунального підприємства відмовив «Вголос.Zt» у наданні згаданої інформації, зазначивши, що вона є… комерційною таємницею. Тож чи справді підприємство витратило 34 тис. грн власних коштів на поїздку свого керівника на виставку, як повідомляли наші джерела, дізнатися не вдалося.

До слова, 13 вересня міський голова Сергій Сухомлин підписав розпорядження про відрядження до Фінляндії керівника іншого комунального підприємства — «Житомиртеплокомуненерго». У згаданому розпорядженні в останньому реченні зазначено, що «витрати, пов’язані з участю в поїздці, оплачує приймаюча сторона».

Нагадаємо, що інформацію про закуплені для транспорту «Житомирводоканалу» GPS-трекери підприємство не надало, посилаючись на комерційну таємницю. У такий самий спосіб «засекретили» розмір заробітної плати керівника та відомості про те, у кого і по якій ціні закуповували насоси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *