Проїзд у житомирських маршрутках подешевшає на гривню, але пенсіонери платитимуть

Проїзд у житомирських маршрутках подешевшає до 4 грн, а пенсіонерів перестануть возити безкоштовно. Таке рішення у п’ятницю, 13 жовтня, прийняв виконком Житомирської міської ради.

Після невдалої спроби проголосувати за обмеження часу безкоштовного проїзду пільгових категорій громадян під час минулого засідання виконкому 11 жовтня, міська влада вирішила вдатися до другої спроби. Вона виявилася більш вдалою.

Вкупі із обмеженням часу безкоштовного проїзду пільговиків у маршрутках виконком також обмежив категорії, які безоплатно їздитимуть у громадському некомунальному транспорті. Відтепер цим правом користуватимуться лише 8 пільгових категорій: інваліди І-ІІ групи, учасники АТО та члени сімей  загиблих, ліквідатори аварії на ЧАЕС, постраждалі від аварії на ЧАЕС, діти-сироти, багатодітні та діти-інваліди у супроводі дорослих.

Вартість проїзду зменшать до 4 грн, поки перевізники не встановлять валідатори у салонах маршруток. Зробити це вони мають не пізніше 1 березня 2018 року. Одразу після цього виконком перегляне ціну проїзду у бік збільшення.

Рішення вступить у силу після його оприлюднення в засобах масової інформації.

За ці зміни до додаткової угоди із перевізниками проголосували більшість членів виконкому.

Нагадаємо, що під час засідання виконкому 11 жовтня проїзд пільговиків у маршрутках хотіли обмежити 6 годинами. На нараду перед виконкомом 13 жовтня у кабінеті міського голови Житомира не пустили журналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *