Богунська райрада Житомира погодилася віддати повноваження місту

Богунська районна рада погодилася віддати повноваження щодо соціального захисту житомирян Житомирській міській раді. За це проголосували 27 із 36 присутніх депутатів райради. Всього у Богунській раді 42 депутати.

Питання щодо обмеження повноважень Богунської районної ради у порядок денний включили з голосу. З ініціативою виступив її голова Олександр Блощинський. І хоча депутати стверджують, що з ними це ніхто не обговорював, голова райради запевнив, що спілкувався з кожним із них.

«На жаль, у проекті рішення немає жодного економічного обґрунтування такого рішення. Представники Житомирської міської ради не розповіли депутатам, що саме буде із працівниками управління соцзахисту Богунської райради. Чи звільнять їх, чи залишать працювати у новому форматі», – обурився депутат Микола Череднік.

На це Олександр Блощинський відповів, що о 12:00 із працівниками управління праці та соціального захисту райради зустрінеться заступник міського голови Житомира Матвій Хренов і відповість на питання. Однак на той момент за рішення про повноваження вже проголосують.

«Мені самому це питання дуже “болить”. Але управління у такому форматі як воно існує далі працювати не може. У Кабінеті міністрів передбачили його реформування. Тому ми маємо за це проголосувати», – сказав голова райради.

За його словами, процес реформування займе мінімум 2-3 місяці. До того часу управління соцзахисту Богунської районної ради працюватиме у звичному режимі. Що з ним має бути потім — депутати Житомирської міської ради вирішать на найближчій сесії, а Богунської районної — приймуть відповідне рішення після того.

Нагадаємо, що на сесії Житомирської міської ради 7 грудня депутати проголосували за обмеження повноважень Корольовської та Богунської районних рад. Корольовська та Богунська районні ради припинять своє існування з наступного скликання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *