На ринках області подешевшало сало, а ціна на капусту зросла вдвічі

На споживчому ринку Житомирської області зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої. Про це повідомили 18 квітня у головному управлінні статистики області.

«Зокрема, на 0,7–2,8% піднялись ціни на каву, свинину, маргарин, хліб, соняшникову та оливкову олію, яловичину, фруктові соки, безалкогольні напої, мінеральні та джерельні води, масло, шоколад. Водночас, на 4,2% подешевшало сало, на 1,4–3,6% – борошно і крупи, соуси, приправи, яйця, рис, молоко, сметана. Овочі стали дорожчими на 5,6% загалом внаслідок зростання цін на капусту на 41,7%, коренеплоди, цибулю та гриби – на 15,3%, картоплю – на 11,2%. У той же час, овочі, вирощені з насіння, подешевшали на 11,6%. Також на 4,0% в цілому підвищились ціни на фрукти, у т.ч. яблука – на 12,0%, водночас банани стали дешевшими на 3,6%», – йдеться у повідомленні.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищилися загалом на 1%.

Нагадаємо, на ринках Житомирщини продовжують дорожчати овочі. Капуста – у чотири рази. Без попереджень та з відеокамерами в області перевірятимуть якість харчових продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *