Незабаром меню житомирських шкіл може поповнитися незвичними стравами

У Житомирі 15 березня переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко разом з командою проекту «Нове шкільне харчування» презентував «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах». Вже незабаром меню житомирських шкіл може поповнитися незвичними, але корисними стравами.  

«Дійсно, зараз шкільні їдальні працюють за досить застарілими збірниками рецептур, яким уже багато років, в них введені типові страви. Вони, звичайно, певним попитом користуються у дітей, але все ж таки, погодьтеся, якщо ми вирощуємо креативну, сучасну, інноваційну молодь, то хотілося б, щоб і культура харчування була новою, сучасною і креативною. Тому Євген Клопотенко провів перший регіональний семінар саме в місті Житомирі. Він презентував свій збірник рецептур, який складається зі 110 страв різних країн. Тому це може бути одночасно й історії харчування в цих країнах. Тобто це ще й світогляд дітей розвиває», – говорить заступниця міського голови Вікторія Краснопір.

Також кухарі Євгена Клопотенка у шкільній їдальні приготували страви, які змогли продегустувати усі присутні. Паленту, пастуший пиріг та чай масалу куштували не лише учні, але й батьки, працівники шкіл, представники департаменту освіти, експерти з питань харчування та дієтологи.

«Визначимо декілька пілотних шкіл, де відпрацьовуватимемо ці рецепти і пропонуватимемо страви дітям. А діти вже, як агенти змін, понесуть ці пропозиції в сім’ї і таким чином ми розповсюдимо нову, сучасну культуру харчування. На цьому етапі вартість харчування не зміниться. Пан Євген запевнив нас, що виходячи з його рецептур ми вкладаємося і в енергетичну цінність і в вартість. Протягом місяця ми будемо готові презентувати хоча б декілька страв», – додала Вікторія Краснопір.

Нагадаємо, у школах та садочках області виявили порушення у дотриманні санітарно-гігієнічних норм. Масове захворювання учнів у Житомирі: назвали причину й список порушень у школі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *