Стало відомо, які райони області годували Житомирщину м’ясом та молоком

Стало відомо, які райони області годували Житомирщину м’ясом та молоком

Стільки ж, як і минулого року.

Протягом 2018 року підприємства Житомирщини виробили понад 15,5 тис. тонн м’яса і понад 115 тис. тонн молока. Найбільше, понад 5,9 тис. тонн м’яса, дала Коростенщина. Щодо молока, то лідером тут є Попільнянський із 25,2 тис. тонн. Про це повідомили у головному управлінні статистики у Житомирській області.

Згідно із даними статистики, кількість виробленої продукції лишилася практично на минулорічному рівні. Понад удвічі наростили обсяги виробництва м’яса Коростенський та Радомишльський район. Найменший приріст, на рівні 17,7%, спостерігається у Любарському районі. Що стосується молочної продукції, то рівень її виробництва лишився практично на тому ж рівні. Найменше, в порівнянні з минулим роком, молока виробили у Хорошівському районі. Тут обсяги зменшилися на понад 20%.

Нагадаємо, що на Житомирщині у І кварталі 2016 року надоїли більше молока, ніж у 2015-му. Депутати облради просять Кабмін підтримати виробників молока.

Leave a Comment