«Нелегальні» пасажирські перевезення та автобуси у незадовільному технічному стані виявили на Житомирщині

На Житомирщині виявили «нелегальні» пасажирські перевезення та автобуси у незадовільному технічному стані. Про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook  управління Укртрансбезпеки у Житомирській області. Рейдові перевірки автобусів 26 липня провели у місті Чуднові та селищі міського типу Романові.

«В ході перевірок працівники управління продовжують фіксуватися факти порушень технічного та екіпірування стану автобусів (встановлення додаткових місць для сидіння, тріщини вітрових стекол, відсутність вогнегасників, тощо)
Доходить до того, що несумлінні перевізники просто не заїжджають на автостанції, коли там працюють інспектори. Так, 26 липня з автостанції Чуднова було зірвано два регулярних рейси «Чуднів – Карпівці» з часом відправлення о 8:00 та 9:00», – йдеться у повідомленні.

Крім того, вули виявлені й «нелегальні» пасажирські перевезення. Зокрема, у Романові зафіксували три випадки нерегулярних пасажирських перевезень без відповідних дозвільних документів, в тому числі в напрямку Києва. Також встановили та задокументували факт «нелегальних» перевезень в межах району.

«Автобус ПАЗ курсував без документів на маршрут, а також з простроченими протоколом перевірки технічного стану та полісом обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Крім того, встановлено, що водій вказаного автобуса не проходив передрейсовий медичний огляд перед виїздом на маршрут», – додали в управлінні.

Загалом за добу в Чуднівському та Романівському районах працівники управління перевірили 28 транспортних засобів, задіяних на пасажирських перевезеннях, виявили 12 порушень, склали 7 актів про порушення законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом та 1 протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Нагадаємо, під Житомиром у ДТП загинули 10 людей. В ОДА розповіли про стан потерпілих, які потрапили у ДТП під Житомиром. Власника автобуса, у якому розбилися 9 людей, взяли під домашній арешт. Після масштабного ДТП в області обіцяють усунути «нелегальних» перевізників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *