У Богунській раді знайшли порушення на понад 1,2 мільйона гривень

Житомирські аудитори виявили в управлінні праці та соціального захисту населення Богунської районної ради Житомира порушень на понад 1,2 млн грн. Про це повідомила прес-служба Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

Під час ревізії перевіряли використання коштів субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню за період з 1 січня 2014 року по 30 листопада 2017 року.

«Аудитори встановили випадки безпідставного призначення субсидій особам, які надали недостовірну інформацію про придбання нерухомого майна і транспортних засобів вартістю понад 50 тис. грн, що були здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії. Це призвело до втрат на суму понад 919 тис. грн. Через надання одержувачами субсидій недостовірних даних про отримані доходи від Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, компенсаційні виплати особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та доходи від підприємницької діяльності з державного бюджету витрачено понад 288 тис. грн. Крім того, зайво нараховано адресну безготівкову субсидію на суму понад 23 тис. грн для відшкодування витрат на оплату газопостачання одержувачам», – йдеться у повідомленні.

Завдяки діям житомирських аудиторів відшкодування виявлених порушень забезпечено майже у повному обсязі. За недотримання законодавства з фінансових питань на одну посадову особу склали протокол про адміністративне правопорушення. До об’єкта контролю застосували заходи впливу за порушення бюджетного законодавства. Про результати ревізії повідомили прокуратуру Житомирської області та Богунську районну раду.

Нагадаємо, аудитори змусили Житомиртеплокомуненерго розірвати договір вартістю 3,5 мільйони на поставку пального. Через неефективне керівництво районна аптека не отримала майже мільйон гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *