На Житомирщині з початку року з неплатників аліментів стягнули понад 71 мільйон гривень

Понад 71 млн гривень аліментів стягнули державні виконавці Житомирщини на користь найменших жителів області у першому кварталі 2019 року, що на 146 % більше, ніж за аналогічний період торік. Про це Головне територіальне управління юстиції у Житомирській області повідомило на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

“Додатково діти отримали 1,5 млн грн від штрафів, які сплатили їхні батьки-боржники залежно від суми та тривалості терміну заборгованості: понад 1 рік – 20 %, 2 роки – 30 %, більше 3 років – 50 %. Варто зауважити, що повторно державні виконавці можуть накладати штрафні санкції за умови нової заборгованості після спливу одного року.

Дітям також було перераховано майже 75 тис. грн за виконання злісними неплатниками аліментів суспільно корисних робіт. Всього ж з початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває (а перший пакет набрав чинності 6 лютого 2018 р.) державними виконавцями області складено 1 тис. 915 протоколів про адміністративне правопорушення боржників за ст. 183-1 КУпАП, судами ж області задоволено та винесено 367 постанов про накладення на боржників стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, які визначає орган місцевого самоврядування. Ці роботи наразі несумлінні батьки виконують у 15-ти районах області та у  Житомирі”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, співпраця територіальних органів державної виконавчої служби Житомирщини з міськими та районними філіями обласного центру зайнятості, а також з Управлінням Держпраці дала свої результати: 40 боржників звернулося до центрів зайнятості області, з них 34 – боржники зі сплати аліментів. Наразі працевлаштовано (на робітничі професії) 8 боржників, з яких 6 – неплатники аліментів.

Нагадаємо, на Житомирщині горе-матір, яка заборгувала трьом дітям аліменти, можуть відправити підмітати вулиці. Щоб виїхати за кордон, житомирянин сплатив синам аліменти, які заборгував за 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *