Тендер на будівництво прозорого офісу у Богунській райраді знову відмінили

Антимонопольний комітет України відмінив торги з реконструкції будівлі Богунської районної ради Житомира під прозорий офіс. Відповідну інформацію оприлюднили на порталі публічних закупівель «ProZorro».

Замовником реконструкції виступило управління капітального будівництва Житомирської міської ради. Участь у тендері брали дві житомирські фірми — ТОВ «Зодчество ЛТД» та ДП «Фаворит ОПТ» АТЗТ «Фаворит». Згідно із результатами торгів переможцем було визнано «Зодчество ЛТД». Однак конкуренти переможця подали скаргу до антимонопольного комітету.

Останній прийняв рішення відмінити торги, адже переможець не подав усі документи, які визначені в умовах конкурсу.

«Пропозиція ТОВ «Зодчество ЛТД» не відповідала умовам тендерної документації та мала бути відхилена Замовником на підставі вимог статті 30 Закону. Застосувавши дискримінаційний підхід під час розгляду Пропозицій учасників, а саме – відхиливши Пропозицію Скаржника, та не відхиливши Пропозицію ТОВ «Зодчество ЛТД», яка не відповідала умовам Документації, Замовник порушив право Скаржника на об’єктивний та неупереджений розгляд його пропозиції. Зазначені дії Замовника є порушенням одного з основних принципів здійснення закупівель, визначеного статтею 3 Закону, а саме – недискримінація учасників», ‒ йдеться у висновку антимонопольного комітету.

Нагадаємо, що у липні Держаудитслужба виявила порушення у тендері на будівництво прозорого офісу у Богунській районній раді. На спорудження офісу планують витратити понад 38 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *