Ділянку під недобудованими очисними Житомирська міськрада продасть на 10 мільйонів дешевше

Житомирська міська рада продасть скандально відому ділянку площею 24,6 га поблизу індустріального парку під Житомиром з аукціону. Початкова ціна торгів – 25 млн грн. Хоча у проекті рішення йдеться про 35 млн грн, депутати на сесії 9 листопада вирішили зменшити вартість на 10 млн.

Таке рішення депутати міськради прийняли за рекомендацією постійної депутатської комісії з питань бюджету. Визначалися щодо вартості протягом однієї сесії обранці двічі. Спочатку підтримали ініціативу депутата Любові Цимбалюк щодо збільшення початкової вартості до 35 млн грн, а згодом розглянули питання повторно і затвердили ціну у 25 млн.

«Ще на початку, коли мова тільки зайшла за продаж землі, один із депутатів, який знається на її вартості, сказав, що реалізувати її можна мінімум за 50 мільйонів. Озвучували також суму у 40 мільйонів. На обговорення у комісіях винесли початкову вартість у 35 мільйонів, а на сесію — вже 25. Тобто 10 додаткових мільйонів, які планували заробити на аукціоні і які так потрібні сьогодні місту, у громади взяли і простим розчерком пера вкрали», – сказала Цимбалюк.

За її словами, таку вартість визначила депутатська комісія з питань бюджету. І саме в такому вигляді це питання потрапило на розгляд сесії.

«Рішення прийняла комісія, коли мене на ній не було. Це, як мінімум, дивно. Адже ця комісія має дбати в першу чергу про наповнення бюджету, а не навпаки. Тим більше за даних умов, коли у місті катастрофічно бракує коштів. І тим більше, що головою комісії є колишній радник міського голови і керівник фракції БПП у Житомирській міській раді», – додала Цимбалюк.

Після того, як депутат підняла це питання у сесійній залі — колеги підтримали пропозицію встановити стартову ціну аукціону в 35 млн грн, як і йшлося у  початковому проекті. Однак наприкінці сесії всупереч регламенту питання було повторно внесено на розгляд. Як наслідок — стартова ціна аукціону стала знову на 10 млн менша. До слова, у проекті рішення сесії, оприлюдненому на сайті міськради, стартова ціна аукціону становить 35 млн грн.

Нагадаємо, що у вересні скандально відомі землі під Житомиром вирішили продати з аукціону. У лютому спеціально під індустріальний парк Житомирська міська рада створила комунальне підприємство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *