Майже 20 жителів області постраждали через спалахи кишкових інфекцій

У Житомирській області з початку року зареєстровали два спалахи інфекцій кишкової групи, внаслідок яких постраждали 19 осіб, більшість з яких діти. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби.

“Спалахи пов’язані з об’єктами підвищеного епідемічного ризику: гострий гастроентерит серед учнів житомирської загальноосвітньої школи №28 та сальмонельоз серед осіб, що відвідали кафе «Маячок» в селі Старий Любар Любарського району.

Головними причинами спалахів стали: в ЗОШ №28 – порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, не дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку та хворими; в кафе «Маячок» – порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, не дотримання правил особистої гігієни працівниками кухні, порушення поточності виробничих процесів, технології приготування страв, правил зберігання сирої та готової продукції, умов миття кухонного та столового посуду, відсутність відповідної документації на продовольчу сировину”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, з початку року в області зареєстрували 7 побутових випадків ботулізму, внаслідок яких постраждало 7 дорослих осіб (с.Суховоля та с.Тальки Новоград-Волинського району, с.Іванківці та с.Вигнанка Любарського району, смт Першотравневе Овруцького району, міста Новоград-Волинський та Бердичів), в минулому році було зареєстровано 4 таких випадки. Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: кабачки консервовані, ікра кабачкова, сало консервоване, консервовані гриби, тушонка з яловичини.

До слова, отруєнь грибами в поточному році не зареєстровано, за аналогічний період минулого року був один випадок.

Нагадаємо, кишкова паличка «зашкалює»: вода на пляжах Житомира не відповідає вимогам. В області зменшилася кількість хворих на кишкові інфекції, але є летальні випадки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *