Стало відомо, у яких медичних закладах області не докладають їжу хворим та не дотримуються санітарних норм

Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ та його територіальні підрозділи протягом минулого року провели обстеження 217 зразків харчових продуктів та взяли понад 2 тис. змивів з метою з’ясування якості харчування хворих та санітарного стану харчоблоків лікарень. Про це повідомили у ДУ “Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”. Незадовільний санітарний стан виявили у 16 лікарнях. А в чотирьох медичних закладах виявили недокладання страв в харчоблоках та буфетах.

«Протягом минулого року фахівці центру обстежили 31 лікувально-профілактичний заклад, під час цих обстежень відібрали для досліджень 217 зразків харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 182 за бактеріологічними показниками, 92 за радіологічними та взяли 2 тис. 278 бактеріологічних змивів. З усієї кількості зразків, що досліджували 6 не відповідали вимогам нормативної документації за санітарно-хімічними показниками. З усієї кількості взятих змивів виявили 76 позитивних, що свідчить про незадовільне санітарне утримання приміщень харчоблоків та буфетів-роздаткових. Усі відхилення, які виявили стосувалися виконання натуральних норм за калорійністю І-ІІІ страв. В чотирьох випадках виявлені недокладення від 4% до 15%. Такі страви виявили у Коростишівській та Андрушівській центральних районних лікарнях. У двох випадках калорійність страв була вища від нормативних значень, а саме в Лугинській ЦРЛ калорійність ІІІ страви вища на 11% та Ружинській ЦРЛ калорійність супу вища на 12%. Позитивні змиви, як показник незадовільного санітарного стану лікарні, виявили в Андрушівській, Ружинській, Попільнянській, Лугинській, Хорошівській, Коростенській міській та районній, Коростишівській, Брусилівській, Овруцькій, Словечанській, Народицькій, Пулинській лікарнях, а також в обласному госпіталі ветеранів війни, обласному онкодиспансері та дитячій обласній лікарні», – йдеться у повідомленні.

До слова, зазначені вище результати досліджень свідчать, що в медичних закладах області харчування хворих в основному на належному рівні. Хоча є проблеми з асортиментом страв та харчових продуктів, що є в лікарнях області для харчування хворих.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України виявили, що до садочків і лікарень міста постачали м’ясо, начинене хімією. В управлінні освіти запевнили, що все м’ясо, яке постачається до дитсадків, перевіряє держпродспоживслужба. У  Житомирській міськраді сумніваються, що м’ясо із хімікатами у садочках було погане.  Батьки зможуть контролювати харчування дітей у садочках та школах онлайн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *