Торік у Житомирській області кожен 8 нещасний випадок закінчився смертю

Торік у Житомирській області кожен 8 нещасний випадок закінчився смертю

Чоловіки травмувались частіше.

У минулому році на Житомирщині травмувались 113 працівників, з них 15 – смертельно. Про це повідомила прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області.

“Найчастіше минулого року працівники травмувались восени та взимку: у лютому та листопаді. У розрізі днів робочого тижня: у вівторок та п’ятницю, а за погодинним розподілом: зранку з 10:00 до 11:00 та після обіду з 14:00 до 15:00. Крім того, чоловіки травмувались вдвічі більше за жінок.

Загалом 42% травмованих на виробництві – це досвідчені працівники із загальним стажем роботи понад 20 років. У розрізі вікових груп: найнижчий рівень травматизму спостерігається з працівниками віком понад 60 років, а найвищий – з працівниками 30-39 років”, – йдеться у повідомленні.

Найбільш травмонебезпечна галузь нагляду в області – соціально-культурна сфера та торгівля. В першу чергу, пов’язано це з тим, що 60% з усіх піднаглядних Управлінню Держпраці у Житомирській області суб’єктів господарювання – це підприємства, установи, організації соціально-культурної сфери та торгівлі.

“Слід зазначити також, що причинами настання більшості нещасних випадків були організаційні проблеми. Це порушення технологічного процесу, порушення трудової та виробничої дисципліни, у тому числі ігнорування посадових обов’язків, невиконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин, механізмів тощо”, – додали в управлінні.

До слова,  для порівняння, у країнах Євросоюзу показники відношення кількості травм на виробництві, що припадають на 1 випадок загибелі в десятки разів нижчі. Пояснюється це масовим приховуванням нещасних випадків, особливо у секторі незадекларованої праці.

Нагадаємо,  у Народицькому районі на деревобромному підприємстві загинув чоловік. Спеціальна комісія розслідує нещасний випадок, який трапився з водієм та листоношою Укрпошти.

Leave a Comment