Житомирщина: під час другого туру виборів працюватимуть понад 2000 поліцейських та нацгвардійці

Поліцейські Житомирщини працюють у посиленому варіанті несення служби для забезпечення належного правопорядку та безпеки громадян під час фінального етапу виборів Президента України. Майже 2 тисячі 300 поліцейських та 150 нацгвардійців забезпечуватимуть правопорядок у день волевиявлення в області. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області з посиланням на керівника ГУНП Житомирщини В’ячеслава Печененка.

«Близько 2 тисячі 300 поліцейських та ще 150 військовослужбовців Національної гвардії України виконуватимуть завдання із забезпечення правопорядку безпосередньо у день голосування. Зокрема, охорону приміщень виборчих дільниць здійснюватимуть 1644 працівників поліції. На вулицях міст та сіл працюватимуть майже 400 поліцейських, реагуючи на всі повідомлення про події та правопорушення», – сказав Печененко.

За словами начальника ГУНП, у семи районних центрах будуть розміщені додатково створені резерви для оперативного реагування на можливі ситуації та швидкого прибуття до місць подій. Організовано чергування і груп фахівців вибухотехнічної служби. А 18 квітня розпочався процес передачі бюлетенів з окружних виборчих комісій до дільничних і відповідно вони поступово переходять під охорону поліцейських.

«Наші превентивні заходи щодо правопорушень виборчого законодавства були успішними і підтвердженням тому є незначна кількість повідомлень, отриманих нами між першим та другим турами. Лише 4 заяви, що стосуються питань агітації. Нині тривають їх перевірки», – додав Печененко.

Нагадаємо, «Мертві душі», фотографії бюлетенів та агітація. У поліції розповіли про порушення під час виборів. 73 повідомлення про можливі порушення на виборах отримала поліція області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *