Депутати облради попросять міноборони не переводити військову частину з Овруцького району

Житомирська обласна рада попросить Міністерство оборони України не переводити танкову військову частину, розташовану у селі Великий Кобилин Овруцького району, в інше місце дислокації. Аргументують тим, що це зумовить додаткові фінансові витрати з бюджету. Відповідний проєкт рішення сесії оприлюднили на сайті облради.

«Склад батальйону сформований з військовослужбовців — мешканців Овруцького району, які з 2014 року стоять на захисті суверенітету країни. Також 130 жителів району прийнято на військову службу за контрактом. У даний час військовослужбовці мають власне житло і отримують допомогу з державного бюджету для проходження військової служби», – йдеться у документі.

На думку авторів звернення, зміна дислокації військової частини спричинить необхідність повторних виплат допомог і забезпечення житлом. А це велика втрата бюджетних коштів.

Депутати проситимуть Міністерство оборони України переглянути своє рішення і розглянути можливість залишити військову частину на поточному місці.

Нагадаємо, що депутати облради попросять Верховну Раду скасувати закони 128-ІХ та 129-ІХ, які стосуються введення касових апаратів. Обласна рада не підтримала звернення до керівництва держави щодо «формули Штайнмаєра».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *