Компенсацію за навчання приміських дітей у Житомирі у райраді вважають незаконною

Депутати Житомирської районної ради вважають незаконною вимогу міської ради отримувати компенсацію з районного бюджету за навчання дітей із приміських населених пунктів у міських школах. Про це йдеться у проекті звернення до міської ради, яке оприлюднили на сайті районної ради.

Лист із вимогою передбачити у бюджеті Житомирського району компенсацію за навчання дітей надійшов до районної ради 11 лютого 2018 року. Рішення щодо такої «компенсації» сесія Житомирської міськради прийняла ще 18 грудня 2017 року.

Депутати районної ради переконані, що вимога відшкодування навчання приміських дітей у школах Житомира є незаконною. Адже, переконані автори звернення, це порушує конституційні права.

«Відповідно до норм ч. 2 ст. 3 Закону України «Про освіту», ніхто не може бути обмежений у праві на здобуття освіти», – аргументують автори звернення.

Крім того, зазначають вони, освітня субвенція «має враховувати не фактично зареєстровану кількість за місцем обслуговування закладу освіти, а кількість учнів загальноосвітніх навчальних закладів».

Додатково у проекті звернення зазначають, що більшість жителів району працює на території обласного центру та сплачує податки саме до бюджету міста.

Нагадаємо, що у червні 2017 року у Житомирській міськраді заговорили про отримання компенсації за навчання дітей з інших населених пунктів. Жителі приміських сіл просять порахувати, скільки податків вони сплатили, працюючи у Житомирі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *